ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șapte companii aeriene din R. Moldova au interdicție de a opera zboruri în UE

15:35 | 09.12.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Șapte companii aeriene din Republica Moldova nu au fost autorizate să zboare în Uniunea Europeană. Comisia Europeană a publicat luni, 9 decembrie, o listă revizuită a companiilor care nu îndeplinesc standardele internaționale de siguranță, informează un comunicat al executivului comunitar, citat de AGERPRES și MOLDPRES.

Printre companiile aflate pe această listă se numără: Valan ICC SRL, Aim Air SRL, Air Stork SRL, Megaviation SRL, Pecotox - Air SRL, Terra Avia SRL şi Fly Pro SRL, care sunt înregistrate în Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, toate companiile aeriene din Republica Moldova, cu excepția Air Moldova, Fly One și Aerotranscargo, au fost incluse pe această listă din cauza lipsei de supervizare din partea Autorității pentru Aviație Civilă din Republica Moldova, informează executivul comunitar.

Conform listei revizuite publicate luni, 115 companii aeriene fac obiectul unei interdicții de exploatare în Uniunea Europeană: 109 înregistrate în 15 state din cauza lipsei de supervizare din partea autorităților aeriene din acele țări, iar alte șase pe fondul îngrijorărilor privind securitatea companiilor respective.

img19010030

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!