ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Suplimentul la Contractul existent de furnizare a gazelor urmează a fi semnat până la sfârșitul lunii decembrie

11:34 | 10.12.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Suplimentul la Contractul existent de furnizare a gazelor încheiat între SAP „Gazprom” și SA „Moldovagaz” urmează a fi semnat până la finele lunii decembrie. Despre aceasta a anunțat președintele SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, la o întrevedere cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, transmite MOLDPRES. 

Potrivit lui Ceban, suplimentul va fi semnat după agrearea soluțiilor privind achitarea costului serviciilor de transport al gazelor naturale în regim revers prin teritoriul Ucrainei pe segmentul Orlovka-Căușeni. 

Astăzi, premierul Ion Chicu a comunicat că după summitul de la Paris în formatul Normandia, președintele Ucrainei a declarat că subiectul exportului de gaze rusești către Europa ar fi fost deblocat și că se lucrează la detaliile noii înțelegeri. „Este o veste bună pentru toți cei care depind de resursele energetice dinspre Est, inclusiv noi ”acei care trăim și muncim în Republica Moldova”, a precizat prim-ministerul.

Moldovagaz a anunțat ieri că Republica Moldova va fi asigurată cu gaze naturale în flux revers prin culoarul transbalcanic, în cazul în care Federația Rusă și Ucraina nu vor ajunge la un acord privind tranzitul gazelor rusești.

Ministerul Economiei și Infrastructurii a precizat că pe 12 decembrie, la Bruxelles urmează a fi organizată o ședință de lucru pentru a discuta etapa pregătirii tuturor operatorilor sistemelor de transport pe culoarul Transbalcanic de asigurare a transportului de gaze în regim revers.

Contractele de livrare a gazelor către consumatorii Republicii Moldova și tranzitul gazelor pe teritoriul țării noastre, semnate de SA „Moldovagaz” și SA „Gazprom”, sunt valabile până la sfârșitul anului curent.

img19010055

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!