ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Avertizarea de gheaţă subţire rămâne în vigoare până pe 13 decembrie

14:31 | 10.12.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a extins până vineri, 13 decembrie, avertizarea referitor la pericolul ce îl prezintă formaţiunile de gheaţă, create în bazinele acvatice, în urma gerului nocturn, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor, “pe unele sectoare ale râurilor mici și cursuri de apă din țară se vor menţine formaţiuni de gheaţă – la mal şi năboi, iar pe unele bazine acvatice se va păstra pod de gheață”.

Gheața este subțire, ieșirea pe ea prezintă pericol, or, în acest context salvatorii atenţionează populaţia să dea dovadă de prudenţă în preajma surselor acvatice. 

În următoarele zile, meteorologii prognozează în medie pe ţară maxime termice, pe timp de noapte, până la minus 3 grade de ger. Ziua, mercurul termometrelor se va ridica până la 5-8 grade Celsius.

img19010069

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!