ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iulia Costin, director general ODIMM: "Economia verde reprezintă viitorul economiei moldovenești"

09:04 | 11.12.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. Directorul general al Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii /ODIMM/, Iulia Costin, a declarat în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția Informațională de Stat MOLDPRES că economia verde reprezintă viitorul economiei moldovenești.

"La Conferința internațională a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, desfășurată pe 28 noiembrie 2019 cu genericul "Moldova Verde" s-a discutat și Programul național de ecologizare a economiei naționale, adoptat pe 27 noiembrie, și s-a ajuns la concluzia că economia verde reprezintă viitorul economiei moldovenești", a spus Iulia Costin.

Programul național de ecologizare a economiei naționale a fost adoptat de Ministerul Economiei pe o perioadă de trei ani și are o acoperire financiară de 65 milioane de lei pentru suportul proiectelor ecologice ale IMM-urilor. Potrivit directorului general al ODIMM, după pregătirea manualului operațional, la mijlocul lunii ianuarie 2020, programul va fi lansat. "În cadrul acestui program, o mie de IMM-uri vor beneficia de informații referitoare la conceptul 3R - reducerea, reciclarea și recuperarea materiilor prime, 400 de companii vor fi instruite în domeniul implementării economiei circulare, 100 de întreprinderi vor beneficia de granturi mici, iar 50 vor obține granturi mari", a declarat Iulia Costin.

Interviul integral poate fi urmărit pe pagina web a Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES: www.moldpres.md

img19010087

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!