ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cea mai mare companie energetică din R. Moldova și-a schimbat denumirea

09:48 | 12.12.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Cea mai mare companie energetică din R. Moldova, Gas Natural Fenosa, deținută de EMMA Capital Group și-a schimbat denumirea, în Premier Energy. Procesul de vânzare- cumpărare a celor două companii din grupul Gas Natural Fenosa s-a încheiat. Denumirea de Premier Energy o poartă și principala companie de distribuție a energiei și gazelor naturale din România, informează MOLDPRES.

Cele două întreprinderi energetice, de furnizare și distribuție a energiei electrice, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie și Red Union Fenosa S.A. poartă de la 11 decembrie denumirile și imaginea cu noile mărci, Premier Energy și Premier Energy Distribution.

„Această transformare, axată pe modernizare și inovare, semnifică o nouă etapă în istoria companiilor: o etapă de provocări și oportunități, de consolidare și creștere”, precizează Serviciul de presă al companiei. Noua marcă este una internațională, proiectată spre viitor și axată pe inovație, accesibilitate, energie curată și bunăstare pentru oameni.

„Cu Premier Energy vom continua să fim o marcă internațională și ne vom asuma angajamente noi pentru a fi mai aproape de clienții noștri, atunci și acolo unde au nevoie, și pentru a le oferi soluții simple, accesibile și respectuoase cu mediul înconjurător”, afirmă Jose Luis Gomez Pascual, country manager Premier Energy în Moldova.  

Managerul companiei a adăugat că aceasta este recunoscută ca o companie apropiată de oameni, cu angajamente față de consumatori. „Continuam să îmbunătățim procesele și să implementăm tehnologii care vor satisface necesitățile clienților noștri. Vom fi mai accesibili și cu mai mult interes pentru energia curată”, a spus Jose Luis Gomez Pascual.

În aprilie 2019, Grupul energetic Naturgy a semnat acordul de vânzare-cumpărare a întreprinderilor de distribuție și furnizare a energiei electrice din Republica Moldova, Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa Furnizare Energie cu grupul internațional Duet Private Equity Limited. Noul proprietar al celor două întreprinderi este compania internațională Duet Private Equity Limited, cu sediul în Londra, cu o gamă vastă de investiții în diverse tipuri de active și cu o strategie de creștere în regiune. Publicația ”Economist” a scris că operațiunea ar putea fi evaluată la peste 500 milioane de euro.

Pe parcursul ultimilor 20 de ani întreprinderile energetice, de furnizare și distribuție a energiei electrice au adus la un nivel superior energia în R. Moldova prin investiții de peste 287 de milioane de euro în renovarea și modernizarea rețelelor electrice. Întreprinderile de distribuție și furnizare vizate deservesc circa 900 mii de clienți, persoane fizice şi juridice, distribuie energie electrică în 19 unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv în municipiul Chişinău, ceea ce constituie două treimi din teritoriul țării.

img19010157

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!