ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova şi Turcia vor constitui un consiliu de cooperare bilaterală

12:35 | 12.12.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Legea pentru ratificarea Declarației Comune referitoare la instituirea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt între Republica Moldova și Republica Turcia va fi publicată vineri, 13 decembrie, în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Consiliul va fi coprezidat de către Guvernul Republicii Moldova și Președintele Turciei. Consiliul va stabili strategia dezvoltării relațiilor în domeniile politic, militar, de securitate, economic, comercial, energetic, transporturi, agricultură, turism, sănătate, cultură, știință și umanitar. Reuniunile Consiliului se vor desfășura cel puțin o dată la doi ani, alternativ în Republica Moldova și Turcia. În cadrul Consiliului va fi instituit Grupul comun de planificare strategică, coprezidat de miniștrii Afacerilor Externe din cele două țări.

Documentul va contribui la aprofundarea și diversificarea cooperării cu Turcia, impulsionarea relațiilor economice, dezvoltarea cooperării regionale și internaționale, precum și la ridicarea relațiilor moldo-turce la nivel de parteneriat strategic.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Turcia au fost stabilite în 1992.

img19010170

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!