ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moratoriul asupra programului cetățeniei prin investiții va fi prelungit cu încă două luni

14:32 | 17.12.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Moratoriul asupra programului cetățeniei prin investiții va fi prelungit cu încă două luni, începând cu 20 decembrie 2019, potrivit unei hotărâri de Guvern aprobate astăzi. În luna iulie a acestui an a fost instituit un moratoriu, pentru o perioadă de patru luni, asupra recepționării cererilor noi de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție, informează MOLDPRES.

Potrivit proiectului, în termen de 30 de zile, Ministerul Afacerilor Interne, Biroul Migrație și Azil, Centrul Național Anticorupție, Serviciul de Informații și Securitate și Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor vor prezenta Comisiei de examinare a dosarului pentru obținerea cetățeniei prin participare la programul de investiții rapoarte de evaluare a acestuia din punctul de vedere al riscurilor pentru ordinea publică și securitatea statului, al corupției și spălării banilor în Republica Moldova.

Comisia, în baza rapoartelor de evaluare și în comun cu autoritățile indicate, va elabora și va prezenta Guvernului un raport consolidat, cu concluziile și recomandările de rigoare. Ulterior, va fi luată decizia finală privind Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!