ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Campionatul național la box a desemnat câștigătorii

18:24 | 20.12.2019 Categorie: Sport

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Campionatul național la box, încheiat vineri, 20 decembrie, la sala polivalentă a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, a desemnat câștigătorii, relatează MOLDPRES.

Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat Nicolae Bunescu (52 kg, Bălți), Dorin Bucșa (57 kg, Hâncești), Alexandru Paraschiv (63 kg, Chișinău), Dumitru Galagoț (69 kg, Grimăncăuți-Bălți), Andrei Vreme (75 kg, Chișinău), Andrei Chiriacov (81 kg, Tiraspol), Andrei Zaplitnâi (91 kg), Alexei Zavatin (plus 91 kg), ambii din Grimăncăuți (Briceni).

Dumitru Galagoț s-a transferat toamna trecută de la Grimăncăuți la Bălți și a reprezentat ambele localități. În atare situație premiul oferit de federația națională tuturor antrenorilor campionilor a fost înmânat fostului  tehnician Petru Caduc și actualului, Alexandru Curoș. Federația a oferit prime și tuturor finaliștilor.

Victoria care a stârnit cele mai mari replici, controverse și huiduieli din partea celor prezenți în sală a fost cea acordată lui Andrei Chiriacov în defavoarea lui Dumitru Coșciug (Grimăncăuții). ”A fost un furt clar, dirijat, al arbitrilor. Și nu doar în acest meci, dar și în partidele semifinale disputate astăzi de alți trei elevi ai mei: Davron Bozorov, Vlad Gavriliuc și Mihail Cvasiuc”, a declarat pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc.

”Nu comentez deciziile arbitrilor”, a spus arbitrul-șef al campionatului Anatol Caigorodov. ”Boxul este un gen de sport unde arbitrajul este subiectiv. Din această cauză în prezent este un scandal imens în cadrul Federației Internaționale. Există probleme și la noi”, a opinat Secretarul de stat în domeniul sportului la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ion Gheorghiu, care a urmărit partidele finale și a participat la festivitatea de premiere.

Campionii au obținut dreptul prioritar de a reprezenta țara la turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se vor desfășura anul viitor la Londra (martie) și Paris (mai). 

img19010513

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!