ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instituțiile medicale vor activa în regim obișnuit în perioada sărbătorilor de iarnă

17:07 | 24.12.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Toate instituțiile medicale vor activa în regim obișnuit în perioada sărbătorilor de iarnă și vor acorda asistență medicală populației în volum deplin. Anunțul a fost făcut marți, 24 decembrie, de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în zilele de 25 decembrie 2019, 1 ianuarie și în perioada 4 ianuarie-8 ianuarie 2020, administrația fiecărei instituții medicale va nominaliza personalul medical de gardă și persoanele responsabile din managementul instituțional, prin grafic de lucru complementar.

Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu rezerve necesare de sânge și derivați ai sângelui, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistență medico-legală în regim obișnuit.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, prin structurile subordonate, va rezerva medicamente, consumabile și va organiza recepționarea lor de către instituțiile medico-sanitare publice, în caz de necesitate.

Ziua de miercuri, 25 decembrie, atunci când este sărbătorit Crăciunul pe stil nou, este liberă pentru bugetari. Totodată, va fi liberă și prima zi din noul an. Bugetarii vor mai avea o minivacanță de cinci zile în perioada 4-8 ianuarie, cu ocazia Crăciunului pe stil vechi. 

img19010610

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!