ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regulamentul privind desfășurarea Loteriei fiscale a fost publicat în Monitorul Oficial

10:53 | 27.12.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Regulamentul privind desfășurarea concursului „Loteria fiscală” a fost publicat vineri, 27 decembrie, în Monitorul Oficial. Hotărârea de Guvern prin care acesta a fost aprobat va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Regulamentului, concursul va fi organizat în patru etape de către Serviciul Fiscal de Stat, suplimentar fiind desfășurate două ediții speciale cu ocazia sărbătorilor de Paști sau a celor de iarnă. Fondul total de câștiguri pentru desfășurarea Loteriei fiscale se ridică la un milion de lei, iar câștigători vor fi desemnate persoanele care vor achita cu cardul în unitățile comerciale sau unitățile de prestare a serviciilor.

La fiecare etapă a Loteriei se va efectua o tragere la sorți pentru tranzacțiile efectuate cu carduri la POS terminale deservite de băncile comerciale licențiate emitente din Republica Moldova, în valoare mai mare de 30 lei. 

Pentru fiecare etapă vor fi acordate 175 de premii a câte 1 000 de lei, prin tragere la sorți, iar pentru edițiile speciale 100 de premii a câte 1 500 de lei cu ocazia sărbătorilor de Paști și 100 premii a câte 1 500 de lei cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Premiile vor fi transferate câștigătorilor pe conturile de card, în lei, în maxim 10 zile după publicarea listei câștigătorilor pe pagina web oficială a Serviciului Fiscal de Stat.

Potrivit Băncii Naționale a Moldovei (BNM), peste 55 la sută din numărul operațiunilor cu carduri emise în Republica Moldova efectuate în țară în nouă luni ale acestui an au reprezentat-o plățile fără numerar. Numărul plăților fără numerar cu instrumente de plată electronică s-a cifrat la 26,4 milioane, dintr-un total de 47,3 mln.

img19010664

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!