ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hidrologii au emis avertizare de gheaţă subţire

16:26 | 27.12.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis vineri, 27 decembrie o avertizare referitor la pericolul ce îl prezintă formaţiunile de gheaţă, create în bazinele acvatice, în urma răcirii vremii, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor, “ca urmare a răcirii vremii, în perioada 29 decembrie-2 ianuarie, pe râurile mici, cursurile de apă și bazinele acvatice din ţară vor apărea formaţiuni de gheaţă – gheaţă la mal şi năboi, iar pe alocuri se va forma podul de gheață”.

Gheața va fi subțire, ieșirea pe ea va prezenta pericol, or, în acest context salvatorii atenţionează populaţia, mai ales pescarii amatori, să nu se aventureze să încerce încă pescuitul de iarnă. De asemenea, să fie atenţi părinţii şi să le interzică minorilor jocuri în preajma surselor acvatice. 

În următoarele zile, meteorologii prognozează în medie pe ţară maxime termice, pe timp de noapte, până la 3 grade de ger. Ziua, mercurul termometrelor se va ridica până la plus 3 grade Celsius. De asemenea, pe întreg teritoriul ţării se prevăd ninsori.

img19010677

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!