ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 3000 de poliţişti vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă

16:38 | 27.12.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Peste 3000 de poliţişti şi carabinieri vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă. Anunţul a fost făcut vineri de reprezentanţi ai Inspectoratului General de Poliţie, comunică MOLDPRES.

Potrivit șefului Secției Poliție Comunitară a IGP, Daniel Mazepa, poliţiştii vor fi la datorie atât în noaptea dintre ani cât şi pe parcursul sărbătorilor pe stil vechi. El a specificat că agenții de poliție vor fi prezenți şi pe principalele artere naționale, în punctele de risc de comitere a accidentelor rutiere și în orele de trafic intens.

La rândul său, șeful Serviciului „InfoTrafic” al Inspectoratului Național de Patrulare, Pavel Apostol, a venit cu recomandări pentru şoferi pe care i-a îndemnat să respecte regulile de circulaţie şi să nu îşi lase maşinile parcate neregulamentar.

Totodată, cei doi responsabili de la poliţie au prevenit cetăţenii să fie atenţi când pleacă din locuinţe, deoarece în această perioadă se înmulţește considerabil numărul furturilor.

La finalul conferinţei de presă şefii de la poliţie au împărţit trecătorilor dar şi şoferilor brăduţi din lemn.

Conform datelor statistice, în anii precedenţi în perioada sărbătorilor de iarnă au fost înregistrate peste 1000 de sesizări privind diferite ilegalităţi.

img19010687

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!