ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunţat ninsori de Revelion

12:08 | 31.12.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 31 dec. /MOLDPRES/. Trecerea dintre ani va fi însoţită de ger noaptea, temperaturi pozitive ziua, cu ninsori şi lapoviţă pe întreg teritoriul ţării, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de  Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, în prima zi din anul 2020 se aşteaptă valori termice încadrate între 3-8 grade de frig, noaptea, şi 1-6 grade cu plus, ziua. De asemenea, Revelionul se aşteaptă să fie cu zăpadă, însă izolat, mai mult în regiunile de centru şi sud, aceasta va fi sub formă de lapoviţă.

Pe data de 2 ianuarie vremea se va limpezi, deşi valorile termice vor rămâne aceleaşi, va fi cer variabil, preponderent însorit. Aceste tendinţe meteorologice se vor menţine şi în următoarele zile.

Până pe data de 3 ianuarie rămâne în vigoare şi avertizarea hidrologică, emisă de Centrul Hidrologic al SHS, referitor la pericolul ce îl prezintă formaţiunile de gheaţă, create în bazinele acvatice.

Potrivit hidrologilor, “ca urmare a răcirii vremii, în perioada 29 decembrie-2 ianuarie, pe râurile mici, cursurile de apă și bazinele acvatice din ţară vor apărea formaţiuni de gheaţă – gheaţă la mal şi năboi, iar pe alocuri se va forma podul de gheață”.

Gheața va fi subțire, ieșirea pe ea va prezenta pericol, or, în acest context salvatorii atenţionează populaţia, mai ales pescarii amatori, să nu se aventureze încă să încerce pescuitul de iarnă. De asemenea, să fie atenţi părinţii şi să le interzică minorilor jocuri în preajma surselor acvatice. 

img19010767

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!