ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În următoarele zile, euro și dolarul se vor ieftini

17:55 | 02.01.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 2 ian. /MOLDPRES/. La sfârșitul acestei săptămâni și la începutul celei viitoare, moneda unică europeană și dolarul american se vor ieftini în raport cu leul moldovenesc, potrivit ratelor oficiale de schimb valutar afișate de Banca Națională a Moldovei (BNM), transmite MOLDPRES. 

Astfel, euro va costa în următoarele șase zile 19 lei și 21 de bani, cu zece bani mai puțin decât astăzi. Dolarul se va deprecia cu trei bani, până la prețul oficial de 17 lei și 17 bani. 

Și leul românesc va fi mai ieftin. Pentru acesta, BNM a stabilit un curs oficial de 4 lei și 01 bani, în descreștere cu doi bani. 

Valoarea rublei rusești și cea a hrivnei ucrainene vor rămâne neschimbate. Cea din urmă va costa în continuare 72 de bani, iar rubla își va păstra prețul de 27 de bani. 

Ratele oficiale de schimb valutar anunțate astăzi de BNM vor rămâne valabile până la 8 ianuarie, timp în care bugetarii vor avea o minivacanță de cinci zile cu ocazia Crăciunului.  

img20000032

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!