ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu Ambasadorul Franței

18:00 | 02.01.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 ian. /MOLDPRES/. Premierul Ion Chicu a avut joi o întâlnire cu Ambasadorul Franței la Chișinău, Pascal Le Deunff și un grup de reprezentanți ai companiilor franceze în Republica Moldova. Subiectul discutat a vizat evoluția implementării tichetelor de masă, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Reprezentanții companiilor franceze și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu modificarea legii privind impozitarea tichetelor de masă, care a avut loc în august 2019. Din afirmațiile oamenilor de afaceri, impozitarea tichetelor de masă a împiedicat atingerea obiectivelor setate și le creează unele impedimente de ordin fiscal și administrativ.

Prim-ministrul a asigurat investitorii de intenția Guvernului de a susține afacerile și de a crea un mediu predictibil. Întrucât executivul nu are posibilitatea de anulare a impozitării tichetelor de masă, a fost identificată o soluție provizorie de a majora valoarea tichetului de masă de la 45 lei la 55 lei.

Șeful Guvernului a menționat: „Considerăm alimentarea sănătoasă a angajaților un obiectiv important și un factor care poate susține dezvoltarea afacerilor în Moldova. Deci, puteți conta pe suportul nostru în identificarea soluțiilor”.

În finalul ședinței, părțile au convenit să monitorizeze, în condițiile noi, evoluția afacerilor pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, iar în martie va fi organizată o ședință cu responsabilii, la care va fi analizat progresul și vor fi apreciate perspectivele în implementarea tichetelor de masă.

img20000033

img20000033

img20000033

img20000033

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!