ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circulația pe drumurile naționale este asigurată, conform ASD

12:29 | 06.01.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 6 ian. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat luni, 6 ianuarie, că pe parcursul nopţii în unele zone din ţară s-au înregistrat precipitaţii, însă drumurile naţionale sunt practicabile şi „monitorizate în permanenţă”, transmite MOLDPRES.

„Pe parcursul nopții trecute, în nordul şi centrul ţării, au căzut precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în sud - precipitații sub formă de ploaie, formându-se pe alocuri ghețuș. Toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii locali ai drumurilor și se intervine după necesitate”, indică surse de la Administraţia de Stat a Drumurilor din Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, circulația pe drumurile naționale fiind asigurată.

Totodată, ÎS "Administrația de Stat a Drumurilor” recomandă participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului circulației rutiere, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Şi salvatorii îndeamnă conducătorii auto să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător sezonului şi cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul mașinii să aibă lopată, nisip, nişte haine calde, o pătură şi rezerve de apă. De asemenea, se recomandă ca persoanele care aleg să meargă la drum lung să țină bateria telefonului încărcată, iar în caz de situații de risc să telefoneze de urgență la Serviciul 112.

img20000101

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!