ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federația Rusă este principala țară de destinație a migranților moldoveni

10:31 | 09.01.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 9 ian. /MOLDPRES/. Peste 352 de mii de persoane au plecat în anul 2018 peste hotarele Republicii Moldova, la muncă sezonieră sau în căutarea unui loc de muncă. Datele Biroului Migrație și Azil al Ministerului de Interne arată că, din acest număr, 238 mii au fost bărbați, iar 114 mii - femei, relatează MOLDPRES.

Pe primele locuri în topul țărilor recipiente ale migranților moldoveni la muncă se află Federația Rusă și Italia. Bărbații pleacă preponderent în Federația Rusă (48%), femeile - în Italia (35%).

Datele sunt conținute în Profilul Migrațional Extins al Republicii Moldova pentru perioada 2014-2018, document elaborat de Biroul Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne la sfârșitul anului 2019. Analiza include datele statistice și administrative oficiale, obținute de la ministerele şi autoritățile publice centrale responsabile de evidența și colectarea datelor ce țin de migrația internațională a populației.

 

 

img20000127

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!