ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Edilul capitalei cere amendarea persoanelor care aruncă gunoi în stradă

10:33 | 13.01.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Edilul capitalei, Ion Ceban, a cerut responsabililor din primărie să vină cu un document ce ar permite amendarea persoanelor, dar şi a agenţilor economici, care aruncă gunoi în stradă, comunică MOLDPRES.

Primarul general al capitalei cere amenzi de peste 5000 sau chiar 10000 de lei şi spune că poate astfel îi va face pe cetăţeni să păstreze curățenia în oraş şi să aprecieze munca celor de la salubritate. ”Înțeleg că unii o duc prost cu șapte ani de acasă, dar din momentul în care în zonă sunt coșuri de gunoi, să arunci peste tot mucuri de țigări sau gunoi este inadmisibil. Dacă vreți să fie curat, atunci păstrați curățenia. Solicit pentru următoarea ședință a Consiliului Municipal să se discute acest subiect, pentru că toți suntem responsabili și Primăria, și cetățenii, și agenții economici”, a spus Ceban.

El a solicitat pretorilor să verifice minuţios procesul de demolare a panourilor publicitare instalate ilegal şi să monitorizeze graficul evacuării gheretelor şi garajelor neautorizate. Totodată, primarul s-a arătat nemulţumit de faptul că mai mulţi agenţi economici nu plătesc spaţiile închiriate de la municipalitate.

img20000221

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!