ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost dat start campaniei electorale pentru circumscripția Hâncești

09:45 | 15.01.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală /CEC/ a dat astăzi start procesului electoral din circumscripția uninominală Hâncești, transmite MOLDPRES.

Conform planului calendaristic aprobat de CEC, din 15 ianuarie până pe 24 ianuarie, se pot depune dosarele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care vor colecta semnăturile necesare pentru susținerea candidaților. Documentația va fi depusă la Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale Hânceşti, care are la dispoziţie trei zile pentru a decide înregistrarea sau neînregistrarea grupului de iniţiativă.

Potrivit legislației electorale, un candidat bărbat urmează să colecteze de la 500 la 1000 de semnături, candidatul de sex feminin va colecta mai puține semnături – de la 250 la 500. După recepționarea documentelor, organul electoral va atesta sau nu, până la data de 13 februarie, calitatea semnăturilor acumulate. Ulterior, organul electoral are la dispoziţie încă şapte zile pentru examinarea dosarului candidatului şi a decide asupra înregistrării sau neînregistrării acestuia.

img20000283

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!