ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

INP va intensifica patrularea pe traseele ţării

14:31 | 15.01.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Inspectoratul Naţional de Patrulare /INP/ a anunţat miercuri, 15 ianuarie, că va intensifica activitățile de prevenire a accidentelor rutiere produse din cauza vitezei și cu implicarea pietonilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în următoarele zile, pe traseele din întreaga țară vor fi organizate filtre și razii pentru a descuraja abaterile de la lege și a preveni deplasarea cu viteză excesivă.

De asemenea, vor fi desfășurate activități de documentare, inclusiv a șoferilor ce nu acordă prioritate pietonilor.

Conform staticilor oferite de Ministerul Afacerilor Interne, în 2019, din cauza vitezei excesive s-au produs 596 de accidente, în care 92 de persoane au decedat, iar 754 au fost traumatizate. Tot pe parcursul anului trecut, 106 pietoni au murit în accidente rutiere.

img20000306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!