ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Euro şi dolarul se scumpesc din nou

15:58 | 15.01.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. În săptămâna curentă, moneda unică europeană, dar şi dolarul înregistrează valori ascendente. Şi pentru ziua de joi,16 ianuarie, Banca Națională a Moldovei a anunţat cotaţii mai mari atât pentru euro, cât şi pentru dolar, comunică MOLDPRES.

Potrivit ratelor oficiale de schimb valutar afișate de BNM, joi, 16 ianuarie, euro va costa 19 lei și 43 de bani, cu opt bani mai mult decât astăzi. Dolarul se va aprecia cu cinci bani, până la prețul oficial de 17 lei și 43 bani. 

Şi valoarea leului românesc creşte uşor. Pentru acesta, BNM a stabilit un curs oficial de 4 lei și 06 bani, în creştere cu doi bani.

Valoarea rublei rusești și cea a hrivnei ucrainene vor rămâne neschimbate. Cea din urmă va costa în continuare 72 de bani, iar rubla își va păstra prețul de 28 de bani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!