ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două incendii au fost prevenite în UTA Gagaguz-Yeri cu ajutorul detectoarelor de fum

15:22 | 16.01.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 ian. /MOLDPRES/. Două incendii au reuşit să prevină în ultima perioadă pompierii din UTA Gagauz-Yeri, în urma activării detectoarelor de fum, instalate în cadrul campaniei „O casă protejată - o viaţă salvată”, transmite MOLDPRES cu referire la presa din autonomie.

Potrivit lui Vitali Dede, şeful Direcţiei regionale pentru situaţii excepţionale, campania amintită este implementată în toate localităţile din autonomia găgăuză, prioritate având familiile defavorizate.

„Patru localităţi încă nu au achiziţionat utilajul necesar. Am trimis autorităţilor locale solicitările necesare, ca acestea să găsească mijloacele necesare pentru a cumpăra echipamentul. Până atunci, pentru unele gospodării am procurat detectoare din sursele executivului autonomiei”,  a explicat Vitali Dede pentru gagauzinfo.md.

Până în  prezent, în autonomia găgăuză au fost instalate 1057 de detectoare de fum, în 560 de blocuri şi case de locuit. Procesul continuă, prioritate la instalare având cetăţenii din grupurile de risc.

Programul „O casă protejată - o viaţă salvată” a fost lansat în primăvara anului 2018, la iniţiativa Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență.    

img20000352

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!