ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Carolina de Nord a trimis 15 mii de tone de materiale medicale pentru spitalele moldovenești

10:23 | 17.01.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Statul american Carolina de Nord a trimis 15 mii de tone de materiale medicale de primă urgență, echipament medical, echipament de pregătire medicală și cărți către spitalele rurale, orfelinate și Universitatea de Medicină din Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit anunțului făcut de oficialii americani din Carolina de Nord, 16 paleți conțin materiale educaționale pentru învățarea limbii engleze și vor fi donate instituțiilor școlare care fac parte din proiectul parteneriatului R. Moldova-Carolina de Nord.

18 paleți conțin echipament medical și produse medicale de primă urgență și sunt destinate spitalelor rurale și orfelinatelor. Echipamentul de pregătire medicală va fi recepționat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Colegiul de medicină din Chișinău.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!