ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La ședința consilierilor din Chișinău și București nu a fost semnat acordul de înfrățire a celor două municipalități

11:19 | 20.01.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a declarat luni că la ședința comună a consilierilor din Chișinău și București nu s-a semnat acordul de înfrățire dintre cele două municipalități, relatează MOLDPRES.

Ion Ceban a spus că la ședința respectivă a fost votat acordul și, potrivit legislației Republicii Moldova, el va fi transmis, prin intermediul Ministerului de Externe, către Consiliul Municipal București.

În acest context, edilul a chemat presa la responsabilitate. „Chem mass-media să dea dovadă de responsabilitate. Nu poți să dezminți ceea ce nu a avut loc și nu a fost planificat. Nu a fost vorba despre semnarea unui acord în cadrul acelei ședințe. Acordul a fost votat de Consiliul Municipal Chișinău, în baza procedurilor legale. Consiliul din București a fost deschis să voteze acest document la București. Apoi se poate vorbi despre semnare. Când totul va fi aranjat și votat, acordul se va transmite pe căi oficiale, prin Ministerul de Externe, și apoi se poate vorbi despre semnare”, a menționat Ceban, în debutul ședinței de astăzi a Primăriei municipiului Chișinău. 

La data de 15 ianuarie 2020, Consiliul Municipal Chișinău a votat, în prezența unui grup de consilieri municipali de la București, Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București în 1999. Câteva zile mai târziu, delegația română în frunte cu viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, a negat printr-un comunicat că ar fi semnat un protocol de colaborare cu Primăria Chişinău.

img20000424

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!