ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi artiști plastici și-ai expus lucrările la Centrul „C. Brâncuși”

11:41 | 24.01.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. O expoziție de pictură și ceramică a artiștilor plastici Iurie Lupu și Olga Roșca a fost vernisată joi, 23 ianuarie, la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din capitală, informează MOLDPRES.

Expoziția cuprinde 57 de lucrări, realizate de cei doi autori în ultimii ani.

Solicitat de MOLDPRES, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, a menționat că această expoziție a dat starul programului expozițional 2020.

„Acești doi artiști au deschis o expoziție de grup foarte reușită și se completează reciproc. Iurie Lupu, participant activ la diverse expoziții și simpozioane naționale și internaționale, vine cu lucrări de pictură și artă decorativă, iar Olga Roșca – cu lucrări de ceramică, realizate la un înalt nivel profesional”, a remarcat Dumitru Bolboceanu.

Pentru Iurie Lupu această expoziție constituie o nouă etapă în creație. „Eu vin din tapiserie, pe care am studiat-o în clasa profesorului Andrei Negură. Acum, practic și tapiseria, și pictura. Cu asta trăiesc. Aceasta este vocația mea”, a spus Iurie Lupu.

Și pentru Olga Roșca, această expoziție este o provocare. „Am vrut să văd reacția publicului și m-am bucurat mult că acesta a fost receptiv, fapt care mă încurajează. Acum știu în ce direcție trebuie să merg mai departe”, a declarat Olga Roșca pentru MOLDPRES.

Iurie Lupu s-a născut pe 17 iunie 1971, în satul Colicăuți, raionul Briceni. A absolvit Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” și Academia de Muzică, Teatre și Arte Plastice. A organizat expoziții personale în R. Moldova, Austria, România și Ucraina.

Olga Roșca s-a născut în Chișinău, la 13 mai 1986. A absolvit Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. A avut expoziții personale în R. Moldova și România.

Expoziția va fi deschisă până la 9 februarie.

img20000594

img20000594

img20000594

img20000594

img20000594

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!