ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul moldovean de Externe a avut o întrevedere cu un oficial american

12:08 | 27.01.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Dinamizarea dialogului moldo-american privind reforma justiției, consolidarea statului de drept și buna guvernare au fost abordate în cadrul întrevederii ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA din cadrul Biroului de afaceri internaționale în domeniul combaterii drogurilor și aplicării legii, Jorgan Andrews, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Șeful diplomației moldovenești a salutat inițiativa convocării la Chișinău a celei de-a 2-a ședințe a grupului de lucru privind statul de drept și buna guvernare, din cadrul Dialogului Strategic RM – SUA. El a reiterat dorința de a consolida în continuare cooperarea moldo-americană în sfera statului de drept, drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, reforma justiției, combaterea corupției, dar și în sectorul economic.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind cooperarea bilaterală în sectoarele evocate, stăruind asupra eforturilor întreprinse de autoritățile de la Chișinău în continuarea reformelor democratice și lupta împotriva corupției.

Totodată, ministrul a exprimat mulțumiri pentru asistența SUA în consolidarea capacităților instituțiilor de resort din Republica Moldova. Oficialii au agreat necesitatea menținerii unei dinamici crescânde a Dialogului Strategic RM – SUA.

img20000673

img20000673

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!