ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Dodon: Statutul de neutralitate al R. Moldova va contribui la consolidarea securității în regiune

13:31 | 29.01.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Președintele Igor Dodon a declarat astăzi în cadrul discursului său de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei că acordarea unui statut de neutralitate Republicii Moldova va contribui la consolidarea securității în regiune, transmite MOLDPRES.

Președintele consideră că statutul de neutralitate ar avea un impact pozitiv asupra procesului de reglementare transnistreană.

”Reglementarea conflictului transnistrean și măsurile de consolidare a încrederii sunt printre cele mai importante priorități ale conducerii în exercițiu a Republicii Moldova”, a declarat Dodon.

În acest context, șeful statului a salutat inițiativa Federației Ruse din august 2019, referitoare la reluarea procesului de eliminarea a munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde astăzi o vizită de lucru la Strasbourg. 

 

img20000756

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!