ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Avantajele Regiunii de Nord au fost prezentate la un forum internațional de afaceri

11:52 | 03.02.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Avantajele competitive și perspectivele de dezvoltare ale Regiunii de Nord a Republicii Moldova au fost prezentate la Forumul Internațional de Afaceri „Moldova 2020 - formarea viitoarei cooperări internaționale de afaceri”, desfășurat în perioada 29 ianuarie - 2 februarie, în cadrul Expoziţiei „Fabricat în Moldova”, la Centrul Expozițional Internațional „Moldexpo” din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit Mariei Prisacari, șefă de secție la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, zona de nord a ţării dispune de un mare potențial. „Există un șir de avantaje competitive ce pot stimula atragerea investițiilor în regiune, iar ADR Nord are un rol important în acest proces. Astfel, printre avantajele regiunii sunt: amplasarea strategică ca nod regional de legătură între România la vest și Ucraina la nord şi est; unul din cele mai mari noduri de trafic comercial din Republica Moldova, conectat la principalele canale de comunicație internațională și națională; regiunea are un potențial mare de resurse naturale (soluri fertile cu bonitatea cea mai înaltă); materii prime pentru industria prelucrătoare; instituții de învățământ superior, mediu de specialitate, profesional-tehnice etc.”, a relevat Maria Prisacari.

La rândul său, Luisa Prista, șef de departament la Agenția Executivă pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (EASME) a Comisiei Europene, a vorbit despre proiectele Uniunii Europene menite să susțină mediul de afaceri și i-a îndemnat pe antreprenorii autohtoni să participe la acestea.

Forumul Internațional de Afaceri „Moldova 2020 - formarea viitoarei cooperări internaționale de afaceri” a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu proiectul Uniunii Europene, Enterprise Europe Network, cu scopul de a încuraja investițiile și colaborarea comercială dintre antreprenorii din Moldova și comunitatea de afaceri de peste hotare.

La eveniment au participat peste 250 de agenți economici atât din R. Moldova, cât şi din străinătate, reprezentând diverse sectoare precum: agricultură, industria agroalimentară, tehnologii informaţionale şi comunicații, textile, sectorul construcţiilor, energie regenerabilă, sectorul automotiv, industriile creative etc. Forumul este la cea de-a treia ediţie, iar reuniuni similare au mai avut loc la Bălți și Cahul.

img20000893

img20000893

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!