ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală a fost înregistrat un nou caz suspect de rujeolă

12:41 | 04.02.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Un copil de opt ani din capitală, întors recent din România, este suspectat că s-a îmbolnăvit de rujeolă. Cazul este cercetat de specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, şeful Serviciului informare și comunicare al ANSP, Olesea Croitor, a menţionat că copilul nu este vaccinat contra rujeolei şi în prezent beneficiază de îngrijirile medicale necesare, iar specialiştii ANSP i-au prelevat probe de laborator.

Totodată, aceasta a precizat că prezenţa rujeolei a fost confirmată acum o săptămână în cazul unei profesoare care activează la liceul din oraşul Sângera.

Pe parcursul anului 2019 au fost înregistrate 90 de cazuri confirmate de rujeolă, iar în anul 2018 – 340 cazuri de rujeolă.

Medicii epidemiologi reamintesc populaţiei că rujeola este o maladie extrem de contagioasă şi se răspândește rapid. Primul semn al infecţiei este febra înaltă, care se menține 1-7 zile. Erupţiile generalizate apar după 3-4 zile de la debutul febrei. Pneumonia este cauza cea mai frecventă de deces în rujeolă.

img20000938

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!