ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSC ”Dinamo” a marcat 27 ani de la fondare

18:46 | 08.02.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Clubul Sportiv Central ”Dinamo” a marcat vineri, 7 februarie, 27 de ani de la creare, relatează MOLDPRES.

În cadrul manifestării au fost făcute totalurile tradiționalei Spartachiade, desfășurate sub egida clubului, au fost menționați cei mai buni performeri. Printre ei a figurat și arcașul Dan Olaru, participant la Jocurile Olimpice de la Londra (2012). ”Principalul meu obiectiv în prezent este să mă calific la Olimpiada de la Tokyo din vara anului curent”, a declarat el pentru agenție.

Participanții la festivitate au fost felicitați de ministrul de Interne, Pavel Voicu. ”Voi purtați faima țării la marile competiții de peste hotare. Ministerul o să vă susțină eforturile mereu”, a declarat el în alocuțiunea rostită. Manifestarea a fost condusă de noul șef al clubului, Ion Bucur, care a mai activat în postul respectiv în perioada 2011-2014.

La ședința festivă au fost prezenți și foștii șefi ai clubului: Vladlen Lîiurov, Vladimir Mihalachi, Anatol Balan, Mihail Badea. ”Clubul ”Dinamo” este unicul care a supraviețuit din toate asociațiile sportive existente în perioada sovietică. A rezistat intemperiilor, în primul rând, datorită disciplinei”, a remarcat Vladlen Lîiurov în mesajul de salut adresat asistenței.  

Clubul ”Dinamo” este portdrapelul sportului moldovenesc. Membrii lui au constituit nucleul selecționatei Moldovei la toate edițiile Jocurilor Olimpice. Medaliați olimpici au devenit Svetlana Kracevskaia (atletism), Iurie Bașkatov (natație), Nicolae Juravschi, Viktor Reneisckii (ambii la canotaj), Tudor Casapu (haltere), Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, ambii la box.

img20001111

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!