ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Direcția municipală de educație nu va mai putea semna contracte de achiziție a produselor alimentare pentru școlile și grădinițele din Chișinău

10:36 | 10.02.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău va externaliza achizițiile de produse alimentare pentru instituțiile de învățământ, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei, că Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău nu va mai avea dreptul de a semna contracte de achiziție a produselor alimentare pentru instituțiile de învățământ aflate în subordine, acest lucru va fi efectuat de instituții externe. “Direcția de învățământ a municipiului Chișinău trebuie să se ocupe de creșterea calității procesului educațional, nu de achiziția produselor alimentare”, a spus Ceban.

La rândul său, viceprimarul Angela Cutasevici a declarat că această măsură este necesară pentru a se stopa achiziția unor produse alimentare necalitative sau expirate, care ar putea ajunge în cantinele instituțiilor de învățământ din municipiu.

În 2019, în mai multe grădinițe din Chișinău au fost livrate, cu implicarea funcționarilor publici și prin licitații trucate, produse alimentare alterate ori cu termenul expirat.

img20001125

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!