ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un artist fotograf din R. Moldova a obținut două medalii la un Salon Internațional

18:18 | 11.02.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Maestrul fotograf Anatol Poiată, laureat al mai multor saloane și concursuri internaționale, președintele Uniunii Artiștilor Fotografi din Moldova (UAFM), a fost distins cu o medalie de aur și alta de bronz la Salonul Internațional de Fotografie Artistică ”Unlimited”, care a avut loc recent în orașul Podgorica, Muntenegru, sub egida Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), informează MOLDPRES.

La eveniment au participat peste 500 de artiști fotografi din Argentina, China, Franța, India, Italia, Portugalia, România, Rusia și alte țări.

Anatol Poiată a obținut medalia de aur pentru fotografia ”În drum spre piață”, care reprezintă o bătrânică cu o gâscă în brațe și medalia de bronz – pentru fotografia ”Liniile vieții”, care simbolizează etapele vieții prin intermediul unor copaci. 

”Pentru mine este o mare onoare că am obținut aceste două medalii. Aceasta mă încurajează să muncesc în continuare”, a menționat proaspătul laureat.

De asemenea, el s-a ales cu cinci mențiuni la un concurs la cinci categorii diferite, care a avut loc zilele acestea în Elveția.

Solicitat de agenție, jurnalistul Valerie Volontir a afirmat că Anatol Poiată este un fotograf talentat din R. Moldova, care a apărut pe arena fotografiei artistice internaționale acum 20 de ani. ”Este un om modest, care își cunoaște foarte bine meseria. A implementat diferite proiecte în calitate de președinte al Uniunii Artiștilor Fotografi din Moldova, ceea ce nu s-a făcut până la alegerea sa în această funcție. A ajutat mulți tineri. Organizează cu regularitate expoziții naționale și internaționale”, a subliniat Valerie Volontir.

Anatol Poiată s-a născut la 1 decembrie 1968 în orașul Chișinău. În 1990 a absolvit Facultatea de Matematică a Universității de Stat din Moldova. A fost colaborator științific la Institutul de Matematică al Academiei de Științe a Moldovei, apoi a activat în domeniul industriei turismului. În prezent își desfășoară activitatea în domeniul tehnologiilor informaționale. Este preocupat de fotografie de la vârsta de 10 ani. A avut expoziții personale în R. Moldova, Azerbaidjan, Japonia, România și în alte țări. A obținut peste 40 de premii la diferite concursuri internaționale. Din 2012 este președinte al Uniunii Artiștilor Fotografi din Moldova.

img20001185

img20001185

img20001185

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!