ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comisia interguvernamentală moldo-azeră pentru comerț și cooperare economică își va relua activitatea

12:22 | 12.02.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Chicu s-a întâlnit astăzi cu Gudsi Osmanov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, Ion Chicu a vorbit despre dinamica relaţiilor bilaterale, apreciind pozitiv discuția avută la sfârșitul anului 2019 cu premierul Azerbaidjanului, Ali Asadov. Șeful Executivului a confirmat obiectivul Republicii Moldova de a impulsiona relațiile comercial-economice dintre cele două state. „Suntem gata să primim și să oferim cele mai bune condiții investitorilor azeri în Republica Moldova. Vom susține activ intențiile de business care vor genera locuri de muncă, dar și servicii și produse competitive”, a declarat premierul în cadrul întrevederii.

La rândul său, Gudsi Osmanov a exprimat intenția ţării sale pentru colaborare reciproc avantajoasă.

În cadrul discuției au fost abordate subiecte precum organizarea unui forum al oamenilor de afaceri ca platformă de comunicare pentru antreprenorii din ambele state, perspective de colaborare în domeniul energetic și al transporturilor. S-a convenit și asupra reluării ședințelor Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru comerț și cooperare economică. Ultima reuniune a acesteia a avut loc în 2012 la Chișinău.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!