ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Alexandru Flenchea a discutat cu un oficial al Consiliului Europei

09:04 | 13.02.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Alexandru Flenchea a avut miercuri o întrevedere cu șefa Direcției măsuri de consolidare a încrederii din cadrul Consiliului Europei (CoE) Anna Capello, însoțită de către șeful Oficiului Consiliului Europei din Chișinău William Massolin și consilierul politic Myrtia Murgia, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare. 

La începutul discuției, oficialul CoE Anna Capello a făcut o scurtă introducere pe marginea proiectelor derulate și planificate spre fi desfășurate cu suportul CoE în domeniul ocrotirii sănătății, prevenirii consumului de droguri și reabilitării dependenței de acestea, mass-mediei, educației. 

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Alexandru Flenchea a salutat proiectele în cauză și a exprimat deschidere întru promovarea acestor proiecte, menționând totodată că prioritar pentru Chișinău este extinderea serviciilor publice pentru locuitorii din regiunea transnistreană, apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. 

La final de discuții, șefa Direcției măsuri de consolidare a încrederii din cadrul CoE a mulțumit pentru dialogul constructiv și ideile sugerate, precum ar fi necesitatea de a implica în proiectele menite să prevină consumul de droguri persoanele ce elaborează și promovează politici în acest domeniu, de a pune accent la ediția „Youth summer camp” pentru anul 2020 pe educație civică a tinerilor prin exerciții de simulare parlamentară, dar necesitatea de a depolitiza activitățile de instruiri/schimb de experiență ale specialiștilor de pe ambele maluri ale Nistrului prin excluderea reprezentanților oficiilor negociatorilor de la Chișinău și Tiraspol. De asemenea, au fost date asigurări că vor fi depuse în continuare eforturi întru sporirea contactelor interumane și apropierea locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și implementarea standardelor universale și europene din sfera drepturilor omului.

img20001238

img20001238

img20001238

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!