ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentru reabilitarea și reconstrucția drumurilor vor fi direcționate 14 miliarde de lei

15:19 | 14.02.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Valoarea totală a drumurilor pe care vrea să le reabiliteze Ministerul Economiei și Infrastructurii în acest an are un cost estimativ de 14 miliarde de lei, transmite MOLDPRES.

Ministrul de resort, Anatol Usatîi, a prezentat astăzi proiectele de reabilitare și reconstrucție a drumurilor din Republica Moldova, pentru zece dintre aceste proiecte licitațiile fiind lansate. Este vorba de drumurile Bălți – Fălești, Morozeni, drumul de ocolire a municipiului Chișinău, sectorul 2 și 3, Căușeni – Ștefan – Vodă, Tudora Palanca, Tvardița – Ceadâr Lunga, Lozova, Delacău – Bulboaca, Sagaidacul Nou – Mihailovca, Mihailovca – Cimișlia.

Demnitarul a subliniat că în săptămânile care urmează vor fi lansate licitațiile pentru alte șapte porțiuni de drum: Criva – Bălți, Florești – Nicolaevca – Sângerei, drumurile de ocolire ale orașelor Cimișlia și Vulcănești. Anatol Usatîi a declarat că pentru aceste lucrări s-a găsit sprijinul financiar al BERD și al altor instituții financiar bancare internaționale. „Lucrările pentru reabilitarea drumurilor Soroca – Arionești, Țânțăreni – Trifești, Pojâreni – Țipala, cu un cost estimativ de 840 milioane de lei, vor fi realizate cu suportul financiar al Bănci Mondiale”, a menționat Anatol Usatîi.

Potrivit ministrului, în proces de reabilitare/construcție sunt 540 km de drum care au o valoare estimativă de 7 mlrd 350 mln de lei. În 2020 au fost lansate proiecte de reabilitare și construcție a 460 km cu o valoare estimativă de 6 mlrd 600 mln de lei.

Lungimea totală a drumurilor din Republica Moldova este de 10 mii de kilometri, șase mii dintre acestea sunt drumuri naționale, patru mii sunt drumuri raionale.

img20001309

img20001309

img20001309

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!