ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Începutul săptămânii va fi cu temperaturi primăvăratice

11:17 | 17.02.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Săptămâna curentă a început cu temperaturi primăvăratice care se vor menţine și în continuare, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, până joi, 20 februarie, în ţară se vor înregistra, ziua, până la 13 grade Celsius.  Totodată, valorile termice nocturne vor fi caracterizate de indicatori pozitivi, în funcţie de regiune, de la 0 până la plus 5 grade Celsius.

Spre finele săptămânii, vremea se va răci cu câteva grade, iar în centrul şi nordul ţării noaptea mercurul termometrelor va coborî până la minus 2 grade Celsius. De asemenea, în raioanele de nord, în următoarele şapte zile sunt posibile ploi de scurtă durată, în rest prognozele indică cer variabil, preponderent însorit.

La mijloc de februarie, sinopticienii internaţionali afirmă că „prima lună a anului 2020 a fost cea mai călduroasă din ultimii 141 de ani”, dar şi că „tot anul va fi extrem de călduros”.

Un nou record de temperatură a fost înregistrat în Antarctica, după ce cercetătorii au notat o temperatură de aproape 21 de grade Celsius la Polul Sud. Specialiştii susţin că aceste recorduri sunt „incredibile şi anormale”. În timp ce temperaturile din Antarctica estică şi centrală au rămas relativ stabile, în vestul continentului ele cresc în mod accelerat, iar oceanele în curs de încălzire afectează stabilitatea gheţarilor.

 

 

img20001352

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!