ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 20 februarie 2020

08:48 | 20.02.2020 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Deputații se întrunesc în ședință plenară.

Ora 11.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic ȘOR susține un briefing de presă.

Ora 10.00, sala de conferințe a Parlamentului.

***

Cu prilejul a 25 de ani de la fondare, Curtea Constituțională organizează Conferința internațională cu genericul „Justiția constituțională și reacția societății: când soluțiile curților constituționale se află în dezacord cu opiniile majoritare din societate".

Ora 09.00, Palatul Republicii.

***

Va avea loc lansarea națională a Raportului de dezvoltare umană pentru 2019, cu participarea premierului Ion Chicu și Directorului adjunct pentru Europa și Asia Centrală al PNUD, Agi Veres.

Ora 13.30, Centrul Tekwill, str. Studenților, 9/11.

***

Directorul general adjunct pentru Europa și Asia Centrală în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă, Luc Devigne, susține o conferință de presă privind stadiul de punere în aplicare și provocările în implementarea Acordului de asociere UE-Republica Moldova.

Ora 09.30, Radisson Blu Leogrand Hotel, sala de conferințe Loft.

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii, invită la o platformă interactivă de discuții privind fenomenul abuzului sexual faţă de copii.

Ora 11.00, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, str. 31 August, 115.

***

Consiliul municipal Chişinău se întrunește în ședință.

Ora 10.00, Primăria Chișinău.

***

HelpAge International prezintă bilanțurile proiectului „Realizarea drepturilor fundamentale ale femeilor în vârstă din Moldova”.

Ora 09.30, Centrul de conferințe Summit Events, Sala Barcelona, str. Tighina, 49/3.

***

Companiile ce deservesc rutele regulate municipale de microbuz invită la conferința de presă cu tema: „Rutele de microbuz din Chișinău își vor sista activitatea în semn de protest față de modul discriminatoriu în care sunt tratați în comparație cu transportul - proprietate municipală”.

Ora 10.00, Agenția IPN.

***

Moldpresa grup SRL va susține o conferința de presă cu tema: „Pericol de lichidare a distribuției presei scrise și altor publicații periodice”.

Ora 12.00, Agenția IPN.

***

Asociația Obștească „Părinți Solidari” prezintă „Raportul alternativ de monitorizare a planului sectorial de acțiuni din domeniul educației pentru anul 2019”. 

Ora 10.00, Centrul de conferințe Summit Events, str. Tighina, 49/3.

*** 

În garnizoanele din Chișinău și Bălți are loc depunerea Jurământului Militar.

Ora 10.00, Tabăra Militară 142, str. Pietrarilor 1 (Chișinău); Brigada „Moldova”, str. 31 august 24 ( Bălți).

***

Consiliul de presă se va întruni în ședință.

Ora 13.00, Centrul CONTACT, str. București 83.

***

La Librăria din Centru va avea loc lansarea volumului „Narațiuni ale erosului”, de Nina Corcinschi, apărut la Editura Cartier.

Ora 18.15, Librăria din Centru, bd. Ștefan cel Mare, 126.

***

Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează Gala Formatorilor BNRM, ediția a 2-a.

Ora 10.00, BNRM, blocul II, str. 31 August, 78.

 

2. DELEGAȚII DE PESTE HOTARE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

În perioada 20-21 februarie, directorul adjunct al a PNUD pentru Europa și Asia Centrală, Agi Veres, întreprinde o vizită la Chișinău. 

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

O delegație a Legislativului va participa, în perioada 20-21 februarie, la cea de-a 19-a Reuniune de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE, care se desfășoară la Viena.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!