ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de vineri, 21 februarie 2020

16:27 | 20.02.2020 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul Republicii Moldova se va convoca în ședință plenară.

Ora 11.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***      

Va avea loc evenimentul de semnare a contractului pentru reabilitarea drumului R34 Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești, cu o lungime totală de 83 km.

Ora 09.00, Casa Guvernului, etajul 1.

***

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, va prezenta raportul de activitate pentru 100 de zile de la preluarea mandatului.

09.30, Holul Primăriei Chișinău.

***

IDIS „Viitorul” va organiza Masa rotundă „Prezentarea rapoartelor alternative privind implementarea Planului de acțiuni anticorupție în domeniul achizițiilor publice și a Planului sectorial anticorupție în domeniul administrării și de-etatizării proprietății publice”.

Ora 10.00, Summit Events, sala Roșie, strada Tighina 49/3.

***

Va avea loc Conferinţa Anuală a Federaţiei Naţionale a Fermierilor din Moldova, în cadrul căreia vor fi dezbătute probleme stringente din agricultură.

Ora 11.00, Casa Sindicatelor, str. 31 august 1989, nr. 129.

***

Se va desfășura ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

Ora 09.00, Procuratura Generală, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 73.

***   

Va avea loc ședința Comisiei Electorale Centrale.

Ora 10.00, sediul CEC.

***

Fracțiunea PAS din cadrul Consiliului municipal Chișinău, organizează o masă rotundă cu tema: „Elaborarea unui proiect de decizie în vederea asigurării cu apă potabilă a copiilor din instituțiile preșcolare și școlare din capitală”.

Ora 15.00, Sala de ședință a Primăriei Chișinău.

***

Valentin Eșanu, președintele Asociației Patronale a Metalelor, invită la conferința de presă cu tema: „Cine controlează la moment „Metalferos”, cine și cum fură banii publici de acolo? Ce scop se urmărește prin privatizarea întreprinderii? De ce liberalizarea pieței metalelor a funcționat doar o lună?”.

Ora 11.00, Agenția de presă IPN.

***

Centrul de Investigații Jurnalistice organizează clubul de presă cu tema „Persoanele cu dizabilități, discriminate în accesul la transportul public”.

Ora 13.00, Propaganda cafe, str. Alexei Șciusev, 70.

***

Biblioteca Națională invită la lansările de carte din seria „BASARABICA”: „Cartea românească veche în Basarabia: Istorie, circulație, valoare documentară” și „Lumina cărții la români (secolele XIV – XIX). Studii, surse și material”.

Ora 15.00, BNRM, blocul central, str. 31 August 1989, nr. 78 „A”. 

***

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” invită mass-media la prima întrunire a elevilor înscriși la cursul gratuit de pregătire on-line la disciplina Biologie. 

Ora 10.00, Aula Petru Galețchi, Blocul didactic central, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165.

***

Editura ARC organizează evenimentul „Eugen Lungu sau harul criticii”.

Ora 16.00, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148.

 

2. DELEGAȚII DE PESTE HOTARE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

În perioada 20-21 februarie, directorul adjunct al a PNUD pentru Europa și Asia Centrală, Agi Veres, întreprinde o vizită la Chișinău. 

 

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

O delegație a Legislativului va participa, în perioada 20-21 februarie, la cea de-a 19-a Reuniune de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE, care se desfășoară la Viena.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!