ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de vineri, 21 februarie 2020

08:27 | 21.02.2020 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul se va convoca în ședință plenară.

Ora 11.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***      

Va avea loc evenimentul de semnare a contractului pentru reabilitarea drumului R34 Hâncești–Leova–Cahul– Giurgiulești, cu o lungime totală de 83 km.

Ora 09.00, Casa Guvernului, et. 1.

***

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, va prezenta raportul de activitate pentru 100 de zile de la preluarea mandatului.

09.30, Holul Primăriei Chișinău.

***

IDIS „Viitorul” va organiza masa rotundă „Prezentarea rapoartelor alternative privind implementarea Planului de acțiuni anticorupție în domeniul achizițiilor publice și a Planului sectorial anticorupție în domeniul administrării și deetatizării proprietății publice”.

Ora 10.00, Summit Events, sala Roșie, str. Tighina, 49/3.

***

Va avea loc Conferinţa anuală a Federaţiei Naţionale a Fermierilor din Moldova, în cadrul căreia vor fi dezbătute probleme stringente din agricultură.

Ora 11.00, Casa Sindicatelor, str. 31 August, 129.

***

Se va desfășura ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

Ora 09.00, Procuratura Generală, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 73.

***   

Va avea loc ședința Comisiei Electorale Centrale.

Ora 10.00, sediul CEC.

***

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău organizează o masă rotundă cu tema: „Elaborarea unui proiect de decizie în vederea asigurării cu apă potabilă a copiilor din instituțiile preșcolare și școlare din capitală”.

Ora 15.00, Sala de ședințe a Primăriei Chișinău.

***

Valentin Eșanu, președintele Asociației Patronale a Metalelor, invită la conferința de presă cu tema: „Cine controlează în prezent „Metalferos”, cine și cum fură banii publici de acolo? Ce scop se urmărește prin privatizarea întreprinderii? De ce liberalizarea pieței metalelor a funcționat doar o lună?”.

Ora 11.00, Agenția de presă IPN.

***

Centrul de Investigații Jurnalistice organizează clubul de presă cu tema „Persoanele cu dizabilități, discriminate în accesul la transportul public”.

Ora 13.00, Propaganda cafe, str. A. Șciusev, 70.

***

Biblioteca Națională invită la lansările de carte din seria BASARABICA: „Cartea românească veche în Basarabia: Istorie, circulație, valoare documentară” și „Lumina cărții la români (sec. XIV–XIX). Studii, surse și material”.

Ora 15.00, BNRM, blocul central, str. 31 August, 78 „A”. 

***

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu” invită mass-media la prima întrunire a elevilor înscriși la cursul gratuit de pregătire on-line la disciplina Biologie. 

Ora 10.00, Aula Petru Galețchi, Blocul didactic central, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165.

***

Editura ARC desfășoară evenimentul „Eugen Lungu sau harul criticii”.

Ora 16.00, Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 148. 

***

MP UNIREA va organiza o conferință de presă, la tema: ”Igor Dodon vrea să jefuiască cetățenii pentru ”a acoperi” miliardul furat”.

Ora 10:00, în fața Ministerului Finanțelor. 

2. DELEGAȚII DE PESTE HOTARE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

În perioada 20-21 februarie, directorul adjunct al PNUD pentru Europa și Asia Centrală, Agi Veres, întreprinde o vizită la Chișinău.  

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

O delegație a Legislativului participă, în perioada 20-21 februarie, la cea de-a 19-a Reuniune de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE, care se desfășoară la Viena.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!