ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Premierul Ion Chicu: În anul curent, suma destinată educației a crescut cu cca 1 miliard de lei

13:40 | 25.02.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Premierul Ion Chicu a participat marți la ședința Colegiului lărgit al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, unde a fost prezentă conducerea ministerului, rectori, academicieni și conducători de instituții subordonate, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Ministrul Corneliu Popovici a vorbit despre problemele cu care se confruntă domeniul educației, menționând în special lipsa cadrelor didactice, problema manualelor școlare, lipsa blocurilor sanitare în instituțiile de învățământ, reducerea numărului de studenți în universități. A fost abordată problema eficienței investițiilor în cercetare și necesitatea de a dota școlile cu echipamente moderne necesare procesului didactic.

Prim-ministrul a mulțumit echipei MECC pentru dedicație și implicare și a menționat că educația este prioritatea Guvernului.

În mesajul său, Ion Chicu a precizat: „În 2020, suma destinată educației a crescut cu cca 1 miliard de lei. Vom atrage atenție sporită alimentației copiilor în școli și grădinițe. De la 1 septembrie să fie reglementat accesul elevilor cu telefoane în timpul orelor, iar pentru asta să fie pregătite spații sigure de depozitare. E necesară evaluarea activității instituțiilor de cercetare și a universităților, în special a eficienței administrării bunurilor ce sunt în gestionarea lor. Practica învățământului dual trebuie susținută și construite parteneriate cu antreprenorii”.

Premierul s-a referit la deficitul de manuale în școli și inofensivitatea acestora, la calitatea educației în instituțiile de învățământ superior, la necesitatea creșterii eficienței investiției banilor publici în cercetare și intenția Guvernului de a susține infrastructura Centrelor de tineret.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!