ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost înaintată o nouă propunere pentru susținerea fermierilor moldoveni

16:12 | 25.02.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Un grup de deputați au propus un proiect de lege pentru susținerea fermierilor moldoveni. Prin acest proiect se propune păstrarea facilităților la achitarea contribuțiilor de asigurări sociale pentru agricultorii care, pe lângă activitățile din domeniul agricol, mai au un procent mic de activitate în alte domenii ale economiei naționale, transmite MOLDPRES.

Președintele comisiei parlamentare pentru agricultură, Radu Mudreac, unul din autorii proiectului de lege, a explicat necesitatea acestui proiect prin faptul că ”agricultorii au facilități la achitarea contribuțiilor în fondul de asigurări sociale, însă, dacă aceștia mai au o activitate care nu ține de domeniul agricol, aceste facilități sunt anulate”.

Proiectul propus de grupul de deputați socialiști prevede că dacă 75% din tot spectrul de activitate a agricultorului ține de domeniul agricol, iar alte 25% sunt activități non-agricole, facilitățile la achitarea contribuțiilor de asigurări sociale să i se păstreze.

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!