ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ultimii trei ani, numărul companiilor care exportă fructe în Rusia s-a dublat

07:50 | 26.02.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. În ultimii trei ani, lista companiilor moldovenești care exportă fructe în Federația Rusă practic s-a dublat, informează MOLDPRES.

Deputatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova /PSRM/, Mihail Paciu, a declarat marți, 24 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, că din cele 334 de companii din Moldova, 258 exportă fructe în Federația Rusă.

”În urma insistențelor depuse de președintele țării, Igor Dodon, aceste companii au obținut dreptul de a exporta producția în Rusia”, a declarat Paciu.

Deputatul PSRM a mai comunicat că, la insistența șefului statului, de la 1 ianuarie 2019, pentru aceste companii a fost anulată TVA, ceea ce a dus la economisirea a sute de mii de lei pentru producătorii moldoveni.

”Acești bani pot fi investiți în dezvoltarea afacerii”, a declarat la rândul său deputatul PSRM, Radu Mudreac.

Potrivit datelor statistice, în 2019, în Rusia au fost exportate 250 mii de tone de fructe moldovenești, față de 220 mii de tone în 2018.

img20001635

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!