ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de miercuri, 26 februarie 2020

09:01 | 26.02.2020 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare permanente se vor convoca în ședințe.

Orele 08.00-11.00, Parlamentul Republicii Moldova. 

***

Deputatul Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Dumitru Alaiba, va susține un briefing.

Ora 09.15, Parlamentul R. Moldova.

***

Comisia politică externă și integrare europeană va organiza audieri publice la subiectul „Evoluția implementării Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană. Evaluarea calitativă a progreselor. Nivelul valorificării oportunităților economice din cadrul DCFTA. Prioritățile pentru perioada următoare”.

Ora 10.00, Parlamentul R. Moldova, bir. 114.

***

Comisia economie, buget și finanțe va audia o informare privind implementarea prevederilor Legii metrologiei.

Ora 10.00, Parlamentul R. Moldova, bir. 521.

***

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media va organiza o ședință de lucru pentru a examina problemele de dezvoltare a domeniului cinematografiei moldovenești.

Ora 11.00, Parlamentul R. Moldova, Sala Europa.

***

Comisia de control al finanțelor publice va audia Raportul auditului asupra situațiilor financiare ale Agenției Servicii Publice.

Ora 11.00, Parlamentul R. Moldova, bir. 915.

***

Vicepreședintele Legislativului, Mihai Popșoi, va susține o conferință de presă.

Ora 11.00, Parlamentul R. Moldova.

***

Comisia mediu și dezvoltare regională va organiza o ședință de lucru la Agenția de Dezvoltare Regională UTA Găgăuzia.

Ora 12.00, mun. Comrat. 

***

Deputata Fracțiunii PD, Ruxanda Glavan va susține un briefing de presă.

Ora 13.30, Parlamentul R. Moldova.

***

Deputații fracțiunii PAS, Blocul ACUM vor organiza consultări publice pentru două inițiative legislative menite să susțină mediul de afaceri.

Ora 16.00, Parlamentul R. Moldova, bir. 915.

***

Va avea loc ședința cabinetului de miniștri.

Ora 15.00, Casa Guvernului.

***

Premierul Ion Chicu va prezida ședința Consiliului de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției pe lângă prim-ministru.

Ora 16.00, Casa Guvernului.

***

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, va participa la evenimentul de prezentare a rezultatelor proiectului „Chișinău - Oraș Verde - Planificare Strategică” (Green City Action Plan – GCAP), implementat de APL Chișinău și finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Ora 10.00, Hotelul Bristol, Sala Assembly, str. A. Pușkin, 32.

***

Misiunea Internațională de Observare a Alegerilor ENEMO va organiza o Masă Rotundă de evaluare a rezultatelor misiunilor anterioare și recomandări privind legislația electorală din Republica Moldova.

Ora 09.30, Hotelul Radisson Blu.

***

Consilierii Platformei DA din cadrul Consiliului Municipal Chișinău organizează o conferință de presă.

Ora 11.00, Sala albastră a Primăriei Chişinău.

***

Asociația pentru Democrație Participativă ADEPT va susține conferința de presă cu tema: „Alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești”.

Ora 10.00, Agenția IPN.

***

Va avea loc Conferința națională privind consolidarea capacităților asistenților sociali la implementarea prevederilor Convenției Lanzarote în Republica Moldova, organizată de Consiliul Europei.

Ora 09.00, Radisson Blu Leogrand Hotel. 

***

Inițiativa Civică pentru organizarea manifestației din 1 martie 2020 va susține conferința de presă „Cu privire la problemele ce vor fi puse în discuție în Piața Marii Adunări Naționale”.

Ora 11.00, Agenția IPN.

***

Un grup de ofițeri vizați de declarații politice calomnioase invită la conferința de presă cu tema: „Cerem dezmințirea declarațiilor calomnioase fără temei, care ne lezează demnitatea de militari și de patrioți ai acestui pământ”.

Ora 12.00, Agenția IPN.

***

Ruslan Codreanu va depune o scrisoare oficială adresată prim-ministrului Ion Chicu prin care va solicita să fie luate măsuri urgente pentru redresarea situației dezastruoase în care au ajuns pădurile din Republica Moldova.

Ora 14.00, Casa Guvernului, Piaţa Marii Adunări Naționale 1, intrarea de pe str. Mitropolitul Bodoni.

***

Institutul „Pro Vest” va organiza dezbaterea publică „Reforma în justiție între selectivitate și interese”.

Ora 18.00, Summit Events, Sala New York.   

***

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” invită la Gala Premiilor „B.P. Hasdeu” pentru debut în literatură.

Ora 16.00, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148.

 

2. DELEGAȚII ȘI MISIUNI MOLDOVENEȘTI PESTE HOTARE

În perioada 24-26 februarie, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, participă la sesiunea a 43-a a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, care se desfășoară la Geneva.

*** 

Secretarul General al MAEIE, Eugeniu Revenco, efectuează o vizită de lucru în Irlanda unde va avea întrevederi la Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului de la Dublin și va conduce consultări politice bilaterale interministeriale. De asemenea, în cadrul vizitei, Eugeniu Revenco va oficializa deschiderea Ambasadei Republicii Moldova în Irlanda, care funcționează din 30 iulie 2019.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!