ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Matineele în grădiniţele din Chişinău au fost amânate, conform deciziei autorităţilor capitalei

11:00 | 26.02.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din municipiul Chişinău (DGETS) a emis un ordin, potrivit căruia în grădiniţele din capitală sunt interzise toate evenimentele festive prilejuite de Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită pe 8 martie. Restricţia este cauzată de creşterea numărului de îmbolnăviri ale copiilor cu viroze şi gripă, transmite MOLDPRES.

Potrivit dispoziţiei DGETS, matineele din instituţiile preşcolare, ce urmau să se desfășoare în perioada 4 – 12 martie curent, au fost amânate pentru altă dată, pentru evitarea îmbolnăvirii copiilor în masă.

De asemenea, în grădiniţe vor fi intensificate măsurile de igienizare şi dezinfectare, iar toate încăperile vor fi prelucrate cu detergenţi speciali.

DGETS a interzis în grădiniţe şi aflarea persoanelor străine, iar părinţii trebuie să-şi aducă copiii doar pe intrările speciale, direct în grupe.

Pe parcursul săptămânii trecute, în municipiul Chişinău au fost înregistrate mai puţine cazuri de gripă şi infecţii respiratorii acute. Totuşi, morbiditatea acestora a crescut cu cca 43% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019.

img20001648

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!