ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul limită de depunere a declaraţiei cu privire la impozitul pe venit este 25 martie, anunţă SFS

11:45 | 26.02.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Persoanele juridice şi persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător, precum şi persoanele fizice care desfăşoară activitate independentă trebuie să depună declarațiile cu privire la impozitul pe venit până la data de 25 martie, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Serviciului Fiscal de Stat /SFS/, pentru persoanele juridice şi fizice rezidente ale Republicii Moldova care desfășoară activitate de întreprinzător, precum şi persoanele care desfăşoară activitate profesională în sectorul justiţiei, impozitul pe venit se aplică aferent venitului obţinut de aceştia din orice surse aflate în Republica Moldova, precum şi din orice surse aflate în afara țării.

Contribuabilii urmează să depună declarația cu privire la impozitul pe venit la Serviciul Fiscal de Stat sau în mod electronic.

În format electronic sunt obligați să depună declarația: subiecții înregistrați în calitate de plătitori ai TVA; subiecții care desfășoară activitate profesională în sectorul justiției; rezidenții parcurilor pentru tehnologia informației; contribuabilii care au cinci şi mai mulţi angajați.

Impozitul pe venit se determină de către persoanele juridice şi fizice, care practică activitate de întreprinzător prin aplicarea după caz a cotelor stabilite la art.15, art. 543, art.694 şi art.6911 din Codul fiscal.

SFS reamintește că persoanele care nu vor prezenta declarațiile pe venit până la termenul limită stabilit de Codul fiscal, riscă să li se aplice amenzi.

img20001650

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!