ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cântărețul român Tudor Gheorghe revine cu un spectacol pe scena Filarmonicii Naționale ”S. Lunchevici”

13:22 | 26.02.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. La Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din Chișinău va avea loc vineri și sâmbătă, 28-29 februarie, la ora 19.00, spectacolul muzical cu genericul ”Risipitorul de frumuseți” al cântărețului român Tudor Gheorghe, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, în cadrul spectacolului vor fi prezentate cele mai frumoase șlagăre ale interpretului. Maestrul va fi acompaniat de corul și orchestra ”Concertino”, dirijor și orchestrator Marius Hristescu.

Vineri, 28 februarie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi jucat spectacolul ”Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Cozub, la Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Testamentul” de Gheorghe Urschi, iar la 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” – spectacolul ”Maestrul și Margarita” de M. Bulgakpov, în regia lui Alexandru Grecu, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Revizorul”, comedie în două acte de N. V. Gogol, versiune scenică și regie Iosif Șaț, și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Floare albastră”, după versurile și corespondența poeților Mihai Eminescu și Veronica Micle, în regia Danielei Burlaca.

Sâmbătă, 29 februarie, la ora 18.00, în cadrul Festivalului ”Mărțișor 2020”, la Sala cu Orgă din Chișinău va avea loc concertul de cameră prezentat de Trio ”Montagnana”  - ansamblul membrilor Orchestrei Simfonice Naționale a Belgiei: Ana Spânu-Rusnac, vioară, Taras Zanchak, violoncel și Nina Ardachirova, pian.

În aceeași zi, la ora 11.00, la Teatrul Republican ”Licurici” va fi prezentat spectacolul ”Dragi mi-s romanțele”, autor – Sofia Prokofieva (în limba rusă), la 12.00, la Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul  ”Magie de Crăciun”,  versiune scenică – Ion Jitari, și la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Pasărea albastră” de Maurice Maeterlinck, poet, dramaturg și eseist belgian, în regia Antoninei Dobroliubova.

Tot sâmbătă, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își așteaptă publicul la spectacolul ”Dosarele Siberiei” de regizorul Petru Hadârcă, după memoriile Ecaterinei Chele, deportată în 1941, Margaretei Cemârtan-Spânu, deportată în 1949, și ale lui Ion Moraru, condamnat politic în 1950 la 10 ani de GULAG,  Teatrul ”Luceafărul” – la spectacolul ”Streaptease masculin sau Goi-pușcă” după Anthony McCarten, regie și adaptare scenică – Boris Foșca, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – la spectacolul ”Pasiunea Maddalenei” de Don Nigro, în regia lui Iosif Șaț, iar la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” – la spectacolul ”Made in Moldova” de Constantin Cheianu, în regia lui Alexandru Grecu și Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – la spectacolul ”Arta conviețuirii” de Yasmina Reza, în regia lui Petru Vutcărău.

Duminică, 1 martie, la ora 18.00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” va avea loc spectacolul muzical-coregrafic de inaugurare cu genericul ”Pastel” al Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”, ediția a 54-a, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”12 scaune” de Ilf și Petrov, scenariul și regia – Petru Hadârcă, iar la 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” – spectacolul ”Banii, banii sau borsetka” de Ray Coonney, în regia lui Alexandru Grecu și la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Iubirea la proști”, comedie după un text de Francis Veber, regia – M. Chris Nedeea (România).

img20001662

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!