ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nouă persoane vor primi de la stat indemnizații unice pentru spațiu locativ

12:11 | 27.02.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Finanțelor va aloca de la bugetul de stat autorităților administrației publice locale de nivelul al doilea mijloace financiare în sumă totală de 381,6 mii lei, pentru acordarea indemnizațiilor unice în vederea asigurării cu spațiu locativ a unor categorii de populație. O decizie în acest sens a fost aprobată de guvern şi urmează să fie publicată în Monitorul Oficial vineri, 28 februarie, transmite MOLDPRES.  

Indemnizațiile unice vor fi oferite pentru nouă beneficiari din patru raioane (Anenii Noi, Călăraşi, Drochia şi Ştefan Vodă). Opt persoane dintre aceştia sunt participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, iar o persoană este cu dizabilitate cauzată de catastrofa de la Cernobâl.

În bugetul de stat pentru anul curent în acest scop au fost aprobate mijloace financiare în volum de 16,951 milioane de lei.

img20001704

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!