ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Colegiul agricol din Soroca a organizat o conferință internațională în domeniul activităților inginerești

12:53 | 02.03.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Colegiul Tehnic Agricol din municipiul Soroca a găzduit la finele săptămânii trecute, pentru prima dată, o conferință științifico-practică în domeniul activităților inginerești. Evenimentul a fost organizat cu susţinerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), reprezentând o platformă de comunicare eficientă dintre elevi, profesori, precum și un schimb de experiență în cele mai bune activități de cercetare, experimentare științifico-practică, transmite MOLDPRES.

La evenimentul de la Soroca, unde au participat cadre didactice și studenți din Ucraina, Polonia și România, au fost prezentate cele mai bune istorii de succes, exemple, practici ale tinerilor pentru a motiva viitorii specialiști.  

„Bucură faptul că în capul tuturor tehnologiilor didactice de instruire stă dezvoltarea capacităților și aptitudinilor individuale ale elevului la potențialul său maxim. Prin promovarea și intensificarea activității de cercetare și experimentare științifico-practică în condiții de producție, care a devenit posibilă grație colaborării cu agenții economici, asociațiile sectoriale, instituțiile de cercetări științifice vom identifica soluții pentru depășirea provocărilor din domeniu”, a subliniat la întrunire Mihail Machidon, secretar de stat la MADRM.

Oficialul i-a asigurat pe cei prezenți de suportul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în dezvoltarea și promovarea învățământului agricol.

„Ne propunem în acest mod să motivăm tinerii, să dezvoltăm capacitățile de gândire creativă, analitică în activități de investigare științifică, cercetare și experimentare. Scopul desfășurării conferinței este să impulsionăm elevii să își dezvolte performanța, să nominalizăm și să apreciem discipolii și profesorii care s-au evidențiat în cercetarea temelor. Bineînțeles, aici vom intensifica colaborarea și cu agenții economici din producție, asociațiile, instituțiile de cercetări științifice sectoriale, asigurând procesul de cercetare științifică și experimentare cu idei și teme relevante mediului de producție”, a spus Mihail Machidon.

Până în prezent, astfel de conferințe se organizau doar în cadrul instituțiilor de învățământ superior - Universitatea Agrară de Stat din Moldova și Universitatea Tehnică a Moldovei.

Colegiul Tehnic Agricol din Soroca este o instituţie de învăţământ mediu de specialitate, creată în scopul pregătirii specialiştilor pentru activităţi de organizare şi aplicare în domeniul agriculturii, industriei alimentare şi alte ramuri ale economiei naţionale. În colegiu îşi fac studiile circa 400 de elevi.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!