ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 4 martie 2020

16:53 | 03.03.2020 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor întruni în ședințe.

Orele 09.00-10.00, incinta Parlamentului.

***

Comisia drepturile omului și relații interetnice va organiza audieri publice asupra executării Legii privind asigurarea egalității de șanse între femei și bărbați.

Ora 10.00, incinta Parlamentului, bir. 114.

***

Comisia de control al finanțelor publice va organiza consultări publice asupra mai multor proiecte de legi.

Ora 11.00, incinta Parlamentului, bir. 716.

***

Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media se va întâlni cu reprezentanți ai bibliotecilor publice, orășenești, raionale, științifice, instituționale ș.a. pentru a iniția discuții despre situația din domeniul bibliotecilor.

Ora 11.00, incinta Parlamentului, biroul 915.

***

Comisia juridică, numiri și imunități va desfășura consultări publice pe marginea proiectului de lege privind modificarea unor acte legislative.

Ora 11.30, incinta Parlamentului, sala 508 (anexă).

***

Premierul Ion Chicu va prezida ședința cabinetului de miniștri.

Ora 15.00, Casa Guvernului.

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Asociația Obștească Keystone Human Services International Moldova Association va prezenta raportul de activitate al Serviciului de asistență telefonică gratuită pentru persoane cu dizabilități pentru anul 2019.

Ora 13.00, Ministerul  Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, sala de ședințe.

***

Fracțiunea PAS din cadrul Consiliului municipal Chișinău va organiza o conferință de presă cu genericul „Achiziționarea autobuselor din Belarus- credit de 200 de milioane de lei fără transparență și argumentare economică".

Ora 12.15, incinta primăriei, biroul nr.15.

***

Asociația Obștească „Comitetul Civic pentru combaterea construcțiilor ilegale și apărarea drepturilor omului” în comun cu Asociația obștească „Uniunea Persoanelor Juridice „Subterane Centru” va susține conferința de presă cu tema: „Construcții ilegale și abuzive în or. Chișinău  cu scheme de delapidare a terenurilor statului cu participarea instituțiilor publice”.

Ora 11.00, Agenția de presă IPN.

***

Oficiul Naţional al Viei și Vinului va organiza Conferinţa Naţională a Filierei Vitivinicole, cu subiectul „Anul Vitivinicol 2019”.

Ora 10.00, Institutul muncii.

***

Va avea loc lansarea Campaniei Internaționale dedicate Zilei Internaționale a Femeii 2020 - „Eu sunt Generația Egalității: dialog între generații”. 

Ora 14.00, Digital Park, sala de conferințe.

*** 

Va avea loc ceremonia de transmitere a seturilor de robotică pentru 45 de instituții de învățământ din Republica Moldova, în cadrul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid.

Ora 11.00, Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, str. I.Creangă,1.

***
Va avea loc ședința Consiliului Audiovizualului.

Ora 10.00, sediul CA.

***

Editura „Știința” și Biblioteca Națională a Republicii Moldova vor lansa ultimele trei volume din ediția de autor „DIMITRIE CANTEMIR. OPERE”.

Ora 15.00, Biblioteca Națională, Sala Arte și Hărți.

 

2.DELEGAȚII ȘI MISIUNI MOLDOVENEȘTI PESTE HOTARE

Președintele Comisiei parlamentare politică externă şi integrare europeană, Violeta Ivanov, participă la Reuniunea Specială a Comitetului Permanent al APCEMN, organizată pe 4 martie, la Istanbul.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!