ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ruta cultural-turistică „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost prezentată la Bălţi

11:28 | 04.03.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Ruta cultural-turistică Republica Moldova–România „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost prezentată marți, 3 martie, în cadrul unui atelier de lucru, desfășurat în municipiul Bălţi, la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord de către reprezentanții Agenției de Investiții din ţara noastră, transmite MOLDPRES.

Potrivit Tatianei Lupașcu, reprezentant al Asociației Naționale a Ghizilor din Moldova, ruta cultural-turistică R. Moldova–România „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt” va aduce beneficii sectorului turistic din ambele state, fiind cu perspective de extindere.

“Republica Moldova și România au semnat un acord în vederea gestionării și promovării acestei rute, iar în prezent sunt purtate negocieri cu Ucraina, care urmează să facă parte din ruta turistică dedicată Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt”, a explicat Tatiana Lupaşcu.

Ruta cultural-turistică „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost elaborată prin parteneriatul dintre Agenția de Investiții a Republicii Moldova și Ministerul Turismului din România. Steliana Cojocariu, consilier principal în ministerul de la Bucureşti, consideră că parteneriatul cu Agenția este o colaborare eficientă: „Ne cunoaștem prioritățile, ne cunoaștem activitățile și ne ajutăm reciproc. Niciodată nu am avut un parteneriat atât de durabil cu Republica Moldova, precum este cel cu Agenția de Investiții, cu care lucrăm ca între prieteni”, a estimat Steliana Cojocaru.

La atelierul de lucru au participat ghizi turistici din nordul Moldovei și specialiști ai ADR Nord specializați în programe turistice. Participanții la eveniment au propus și au analizat un șir de locații care ar putea fi incluse în ruta cultural-turistică „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Acest traseu cuprinde obiective turistice și culturale din ambele țări, reprezentative pentru istoria domnitorului.

img20001895

img20001895

img20001895

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!